29.07.2020 г., 10:35 ч.

Споделената вечер 

  Поезия » Гражданска
570 0 0

 

Уморени, очите ми спряха в ъгъла,

дори паяжината бе на две разделена.

Вечерта досега не беше ме лъгала,

щом обещаваше да е споделена.

 

Може би беше видяла усмивка,

между бръчки, дълбани от живота с години.

И решила да си вземе от мен почивка,

да се радва на нощните звездни картини.

 

А аз я чаках да ме прегърне,

да ме стопли, дори с вечерния хлад.

Не тъгувам, защото знам ще се върне,

и пак споделен ще е този мой свят.

 

Явор Перфанов©

28.07.2020 г.

Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??