10.05.2017 г., 14:00 ч.  

Среднощна случка 

  Поезия » За деца
1017 0 11

                  Там накрай едно село

                  дядо спял си във легло,

                  а на двора му голям

                  ставаше какво? Не знам!

 

                  Имаше един козел

                  със брада и много смел.

                  През оградата от тел

                  със рогата се проврел.

 

                  А след него, от сърце,

                  тръгнал младия петел,

                  зайци, патици повел,

                  а след тях магарето реве.

 

                  Че се дядото събудил...

                   "Що ли става!", се зачудил.

                  Бързо дрехите облякъл

                  и навън се той завтекъл.

 

                  Гледа всичката си стока

                  наредена мирно в двора.

                  Бързо щракнал тока:

                  "Где сте тръгнали, бе хора?"

 

                 А магарето ревяло,

                 сякаш дявола видяло:

                 "Питай стария козел,

                 ще ни води на хотел!"

 

                 Дядо бързо се протегнал

                 и за гега се пресегнал:

                 "Ще ви дам един хотел!

                 Утре всички - във котел!"

© Хари Спасов Всички права запазени

*стока-домашни животни-(северозападен диалект).

Произведението е участник в конкурса:

"Римушки-разтушки за дечица-веселушки" »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,Дочка!!!
  • Закачливо и игриво.Браво! И успех!
  • Ще се препълнят курортите,Веси!!!Поздрави!!!
  • Аха, така значи. Никакъв хотел, никакъв курорт... , всички на двора, на село и ... кой за каквото се е цанил (разбирай нает за работа )
  • Забравих да поясня!Флора се казва магарето,женско,разбира се.Да не казвам магарица,че звучи грубо!Мислех,че ще се разбере,защото кореспондира със следващия стих!!!Поздрави,Люси!!!
  • Хари те не са ли Фауна, защо Флора, ах тези поети за римата за готови на всичко🐮🐏🐐🐴
  • Поздрави,Пепи!!!
  • Хем ме усмихна, хем ме натъжи. Че лошо ли е да се чувстват на хотел? При мен, всички животни се чувстват така.Поздрави, Хари!
  • Благодаря за усмивката,Виолета!!!
  • Че то прави ли се като тях?Човекът ги храни,поѝ,а те на хотел!
  • Разсмя ме, Хари, макар, че малко ми дожаля за горките животинки...
Предложения
: ??:??