18.07.2008 г., 13:15 ч.

Старата снимка на един просяк... 

  Поезия
611 0 1

                            В албума, където стоят моите спомени

                            намира място една снимка от мене забравена.

                            Спомени от сърцето отронени,

                            разказващи за една душа изоставена.

 

                           На първата страница легло от рози си постлал за мен

                           и си ме възнесъл в небесата...

                           Проклет да бъде този ден,

                           не се сбъдват лесно чудесата.

 

                           Стъпвам боса на студената тераса,

                           поглеждам луната със странна гримаса.

                           Гледам право в твоята снимка стара

                           и сякаш този момент не веднъж се повтаря.

 

                           Но свикнах вече с това чувство самота,

                           свикнах да бъда сама.

                           Да плаче без да спира моята душа,

                           да се отдалечава от себе си и от света.

 

                           Ще изгоря тази снимка от албума прашен

                           да не ми напомня за този ден страшен...

                           В който, си отиде ти от мен

                           и ме остави като просяк заклеймен.

© Брияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??