9.04.2010 г., 20:57 ч.

Старите Приятели... 

  Поезия
1157 0 22

 

 

 

 

                          С  Т  А  Р  И  Т  Е     П  Р  И  Я  Т  Е  Л  И . . .

          ___________________________________________

 

 

 

 

 

                            Старите Приятели.

                            Верните Приятели.

                            Вечните Приятели...

 

 

                            Заминахте си, Приятели.

                            На два метра под земята -

                            легнахте. За да ви сипят

                            шепа пръст върху очите.

                            И да ви турят Кръст

                            на мечтите.

 

 

                            Защо ме оставихте, Приятели?

                            Да ви преливам могилите.

                            Да бия камбаните.

 

 

                            Свещите са запалени...

 

 

                            Разказвач на вехти спомени.

                            За моите стари Приятели.

                            За Мъжете на Честта!

 

 

 

 

                            Които ги няма вече.

 

 

 

 

                           2010 г.

 

                                                        Виктор БОРДЖИЕВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Виктор Борджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??