12.08.2020 г., 1:33 ч.  

Стои си слънцето на капки 

  Поезия
483 8 10

Опитвам близо да застана

съвсем до тротоара грапав.

На паяжина в дъждобрана,

стои си слънцето на капки.

 

Попило синьо от росата

в плоха от есенно сопрано,

с бодилче вдигнало косата,

стои и свири на пиано.

 

А паякът с къде́лка ноти,

изприда зимна партитура.

Дъждецът спря да се кикоти.

Подслушва ме, но аз кротувам.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??