30.07.2019 г., 16:08 ч.  

Страстта се връща със любов 

  Поезия » Любовна
584 0 2

 

 

Страстта се връща със любов
след неочаквана раздяла
и питаш се дали си пак готов
да я обичаш в рокля бяла.

 

Но поривът пресечен бе в мига
когато устните докоснат устни
и сред водовъртежа на света
сърцата отново бият безучастни.

 

Защо ли Бог дари ѝ слабостта
чрез нея да дарява тя Доброто,
но Змията скрита в нейната душа
омайва ни с отровата на Злото.

 

© Аластор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Аластор! Не очаквах, че отново публикуваш тук. Подозирам, че си някъде другаде на по-поетично място /сайт/. Стихотворението ти е хубаво и много актуално с тази любов, страст, че и змия.
  • Ах, да... змията...
Предложения
: ??:??