30.11.2007 г., 9:16 ч.

Светец... 

  Поезия » Друга
604 0 4

 

Летейки, бавно стигам дъното,
пропадайки, докосвам аз върха,
със светлинка, мъждукаща във тъмното,
откривам по малко, ден след ден, света!
Всеки път с очи затворени,
разбирам какво е да си слепец,
но отворя ли ги, виждам само хора покварени,
знам какво е сред грешници да си светец!
Ореола, умело скрит под черно наметало,
а лъчезарните усмивки са вече минало,
бавно разкъсвам плата на дрехите,
невидими да бъдат по мен доспехите!
Рицар за правда и за истина,
готова съм душата си да дам за всички грехове,
а чистата ми кръв по земята се плисна,
с кръвта си ще стопя всички ледове!
Готова съм в огъня боса да стъпя,
на клада да горя, докато угасне,
във себе си истината аз да въплътя,
а нека от раните ми праведни светлината блесне...

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??