13.02.2024 г., 9:47 ч.

Светофари 

  Поезия » Философска, Друга
142 1 1

Спирам пак пред кръстопът.

И само аз съм там.

Животът ми ме води често тук,

където спирам и започвам 

да мълча в мрака.

 

Понякога е просто кръстопът 

И светва в зелено, свети и огрява.

Тръгвам смело аз напред тогава.

Не мисля, само себе си прегръщам като луд.

 

И бягам, искам да не бъда тук.

А има много други кръстопъти.

Спирам, вглеждам се в тях.

Но те ме карат да се застоявам.

И не светят в зелено, не крещят.

 

Това са онези големи светофари,

дето цял живот натрапливо блестят.

С годините не дават отговори, не стареят.

И сам тогава сещаш се защо са,

и кой оставил ги е там!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Любима Маеркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??