20.02.2020 г., 11:49 ч.  

Светът си спи 

  Поезия » Гражданска
601 5 4

И писали сме. И какво, като сме писали?
Писанията - капка са в море.
щом арогантно все ни обясняват смисъла,
на селския идиот - да разбере.

 

Ни лук са яли те, не са и лук мирисали,
копайте с люти думи дух мера.
Но за поети луди гроздето е кисело,
човекът е двуного - без пера.

 

Живеят вече в мезонети Диогените,
подрасква плахо нощем съвестта.
От лош холестерол сега се пукат вените,
и с трети пол е странна любовта.

 

И шайка оцелели някак луди странници,
раздират с вик среднощния покой.
На свойто болно време смахнати избраници
Светът си спи. Да чуе няма кой...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Е, бива, бива лицемерие,
но «нашето» си най го бива!
Преди отново да я ме́рите,
дерете съвестта си жива!
Да, егото се е препънало... ...
  474 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, момичета! От сърце!
  • Старо прасе, нова кочина...
    ...Пишете си о парии презрени!!,
    Покрито мляко котки го не лочат,
    защото вчерашните са пембени.. Наде..Може пък някой да е останал с уши.
  • Поздравления, Наде! Будната съвест на замрялото от "тагване" и комерсиализация време...
  • Ох, Наде , Наде. Точно в твой стил
    Хайде да направим категория гневни стихотворения :D
Предложения
: ??:??