6.10.2012 г., 15:47 ч.

Свят несъвършен 

  Поезия » Гражданска
382 1 3

 

О, този свят е свят размирен.
В основата несъвършен.
От много бедствия сподирян
и остарял и уморен!

Макар разкъсван от закони,
но в него няма правила...
Все козирува на пагони,
наместо да лети с крила!

Той е една жестока джунгла,
на кръвожадни зверове...
В насилия и във разгула
съдбата хорска се кове!

Битуват в него терористи,
крадци, престъпници, лъжци...
И често Съвести нечисти,
ни правят да сме подлеци!

Насилия на всяка крачка.
Мъже перверзни ... и жени!
И цял живот така ни мачкат,
от раждане до старини...

От "мутри"  и от  психопати,
се гърчат нашите души...
И честния човек си пати,
докато не се разруши!

Нам Злобата ни дава сили,
а Зависта е плът и кръв
тя в наште вени се е скрила,
и все ни сочи черен път!

И като бурени във нива,
ний сме известни във света...
И често туй ни е мотива,
от детството до старостта!

С такива хора под небето,
останали в света без ред,
и ти  си   тръгнал, общо взето,
да дириш  някакъв късмет...

О, тия стъпки те убиват,
с Интриги или с Пистолет...
И всички дланите потриват!
Така ли ще вървим напред?!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??