14.06.2019 г., 19:55 ч.

Сянката на спомена 

  Поезия
164 0 1

Сянката на спомена

 

Споменът... сянка... времето пропътувала
в облачност скрита, светлинно уловена,
плакала пролет, черни вини изкупувала,
прошка поискала, прошка дала смирена.

 

От плевели изчистена, при мен се завръща -
разцъфтяла обич, на обяд ме прегръща,
чезне в топлото ми тяло огнена тръпнеща,
после по пътя противоположен се връща.

 

Лунно сребриста, грациозно разлистена,
зове ме в нощите към ручеи избистрени,
под плачещи върби, ниско надвиснали
със звезди, накацали по сведени листи.

 

Шепот за обич, обречени дълги целувки.
Очите пият на любовта си светлината.
Тела се вият в нежни, страстни милувки.
Тихо заспиват, потънали в тъмнината...

 

14 06 2016

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понякога се случва в спомена да видим нашето бъдеще, след като сме си простили. Хубаво е!
Предложения
: ??:??