7.11.2013 г., 23:10 ч.

Сън по Гоя 

  Поезия » Гражданска
624 0 6

 

 

           СЪН ПО ГОЯ

 

               "Сънят на разума ражда чудовища" -

                          плакат на софийски  студенти

 

 

Не усетихме как се родиха

тези тъмни чудовищни сили.

Те отровни хоботи забиха

и, народа до смърт издоили,

 

изградиха дворци, кариери,

поругаха и чест, и закони.

Ние спим, но душата трепери,

като лист от живота отронен.

 

Ранобудните вече разбраха,

че сънят на беда ни обрича.

Те трицветното знаме развяха

и в република чиста се вричат.

 

И не искат в картина на Гоя

да се видят отново заспали.

Не треперещи в сън, а пороя

на събуждащи думи избрали,

 

на дуел с политици и мутри

те застават пред силите в мрака.

И дано те събудят до утре!

Няма време, народе, за чакане!

 

 

06.11.2013

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??