26.12.2023 г., 8:32 ч.

Сънища 

  Поезия » Друга
140 2 0

Ден и нощ, заспивам и се будя,

а в съня ми - падаща звезда

оставя диря в мене светла.

А дали е ангел? Все се чудя.

 

Идва бързо, бързо си отива,

едва за миг я зървам всеки път,

искрата й запалва мойта гръд,

а понякога дори се спира.

 

Лебед бял понякога долита

и към мене нежен взор отправя.

Всяко дело искам да оставя,

душа ми в него веч да скита.

 

Ярко слънце в очи му грее,

както въглен тлее в мойта гръд

и яростно изгаря всяка плът,

а сърце ми нежна песен пее.

 

Не искам да се будя щом заспя,

в страх минава целият ми ден,

че следващият сън ще е студен,

но с надежда чакам вечерта.

 

А ако настъпи нощ, когато

звездата ме подмине в съня,

от рай ще се превърне в блато,

а мъката не ще я понеса.

© Nebula Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??