28.06.2018 г., 22:20 ч.

Сърдечният път 

  Поезия » Друга
414 0 0

 

Железен е пътят сърдечен,

обрасъл понякога в тръни,             

понякога драска обречен                               

сред гари измамни и тъмни.                        

                                                                               

Песен е пътя му дълъг,                                      

камбани – релси незнайни,                          

тонът – полет на гълъб,

ключ е към пазени тайни.

 

Посоки кръстосват се, страсти

отляво гърдите горят,

сетива без платна и мачти,

ветрове по пътища бдят.

 

Перон – на реката е русло,

горчиви сълзи и усмивки,

един влак ще свирне изкусно,                  

обичан и чакан от всички!               

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??