Съседът ми отсреща не е местен,
наскоро купи къща срещу нас,
оказа се човекът свестен,
сприятелихме се почти за час.
От столицата тоз комшия
всяка събота е тук,
пустият му, много мераклия,
майстор бил на барбекю.
Багажа от колата не свалил,
скара включва най-напред,
трапеза сръчно подредил
и ракията със лед.
За туй съм, казва, тук на вилата,
да хапна, пийна и поспя,
да наваксам малко силата,
със съседи да се веселя.
Ех, че софиянец, арабия
ми се падна за съсед,
с него аз ракийката си пия,
е, това си е късмет.
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени