12.03.2009 г., 12:50 ч.

... съших страховете ти с восъчни кръпки... 

  Поезия
622 0 9

 http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=159697#comments

 

 

 

 

разпилях се...

избрулих
последната дреха
като спомен не тлен
като късче тъга..

и по речните
пътища

стичам се песенно...

с пъстроцветна

снага

ме покри

Есента...

 

и танцуват

политнали облаци

от дъха на

предсмъртен копнеж...

 

разтопи се

тъгата ми есенно

и затопли

сковалия скреж ...

 

полетях...

 

над простора

по твоите стъпки

 

и съших

страховете ти

с восъчни кръпки...

 

слели се в брод

ме очакват  

очите ти...

облачна идвам

потичам

в сълзите ти...

 

***

 

разпилях се

да стопля

пресъхнала пръст...

 

и потекох живително

в твоята плът...

 

 

11.03.09

Пловдив

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??