Красиви са изгревите,
омайни - залезите,
но най-обичам Слънце в зенит.
Не ме ослепява лъчът,
перпендикулярният,
духа ми обгръща,
заблуди и илюзии бягат вдън гори.
В дванадесет по обяд
аз съм себе си.
Къпе се Духът ми под душ от лъчи.
Не ме преследват сенки на блянове и спомени.
Случващото се в мига паметта превръща в минало,
а въображението в бъдеще.
Изгревът е обещание,
залезът - прощаване.
Денят е пътят на Светлото по хоризонта видим.
Ала Той,
Всевишният, не знае що е пространство.
Не се надбягва с време.
Няма ни бъдеще, ни минало.
В мига най-светъл,
точно в дванадесет по обяд,
Творецът случва Себе си.
Моля!
Твърдите, че Сатаната е сянката Му.
Вероятно сте прави.
Тогава не стойте на сянка!
Следвайте Слънцето!
Обиколете Кълбото!
Синьото.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени