29.06.2021 г., 12:02 ч.

Приюти ме 

  Поезия » Друга
822 6 9

"Аз мисля, че раят е прекрасен.

Това все още не означава, че го има."  

Джени Даунам

 

Тиха утрин забърсва прозореца с хлад,
а ветрецът завесата дръпва,
зайче слънчево скача съзвучно във танц,
тъмнината белее, замлъква.


Росна клонка отваря зелени очи,
изумрудено трепва асмата
и не зная защо, но така ми горчи,
и висят примирени крилата.


Свети чист, изповядан от грешките ум
и броиме си дните, луните...
Не успях да повярвам във вечния сън -
прегърни ме, Живот, приюти ме!

 

Приюти ме под черната, хулена нощ,

под светлика на душното пладне!

Ще се моля, ще любя - не искам разкош,

само място под твоята стряха.
 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??