12.04.2018 г., 14:55 ч.

Такава любов 

  Поезия » Друга
345 2 1

Ще седнем ли, Господи, с тебе на масата –

нали сме все хора, мъже и половина,

да разчупим парче хляб да нахраниме вярата

и кръвта да подсилим с поне чаша вино.

 

Молитвите, тях вече всички ги казах.

Благодарно, сърцето е изпълнено с обич.

Не прошка да искам, за друго те каня.

Излушай ме само за миг, ако можеш.

 

Накрая някой трябва да знае за нея –

онази жена, цял живот премълчана,

с която в едно душа и тяло ми пеят,

целуваща белези, самата тя ми е рана.

 

Раздаде ми себе си, с живот напои ме –

не знаех дори, че изпитвал съм жажда.

Възвърна ме с гордост към моето име.

В Теб ми е вярата, но тя е надежда.

 

И също бесило. За страховете ми.

Един по един в нейната примка издъхнаха.

С нежност безкрайна смири бесовете –

тогава разбрах какво е преръдка.

 

И обич какво е. Която нищо не иска.

Обратно е склонна само мен да приеме.

На грешника нужна е цялата истина.

 

Такава любов, Господи, как се отнема?

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??