Потопих се в дълбокото себе,
в тишината на вечния студ,
превъзмогвайки съпротивленията.
Като лебед, напълно погубен
от стихийно прииждала жажда
по безкрая на скритото слънце...
Тя, искрицата, всичко пораждаща,
ме повика в талазите съскащи.
© Нели Дерали Всички права запазени