21.07.2010 г., 21:12 ч.

Танц 2 

  Поезия » Философска
536 0 6

Танц 2

 

Разхождам се сред приказния бал

на чувствата танцуващи във мрака

отпивам музика от нощния бокал

а дансингът притихнал ме очаква

 

запява пак изящната тъга

косите ù са думи разпиляни

оркестър тихо свири във дъжда

напомня за надежди пропиляни

 

и вятърът отново е във фрак

завърта леко мислите самотни

танцуват те с желанията в такт

а ритъмът ги прави необятни

 

споглеждам се с отминала любов

с въздишка иска пак да ме погали

усещам още нежния ù зов

но всичко вече двамата сме дали

 

съдбата ми  обърната със гръб

стои и чака аз да я поканя

а времето във вечния си кръг

за танц последен вече ни подканя...

 

20.07.2010

© Чавдар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??