15.11.2017 г., 8:27 ч.

Тая омагьосана планина 

  Поезия » Пейзажна
457 0 2

                                                 Да нагазиш до колене тревата

                                                 на поляните през животворния май,

                                                 да набереш билки за лек и рани,

                                                 през зимния студ за чай!

                

                                                 Да вдишаш кристалния въздух,

                                                 елексирния аромат на цветята,

                                                 да усетиш полъха хладен

                                                 от дебелата сянка на гората!

                 

                                                  Да видиш сутрешната омара,

                                                  потоците – бистри сълзи,

                                                  из меандрите долу Велека,

                                                  като ранена змия, как пълзи!

                     

                                                  Тогава истината ще прозреш,

                                                  че Странджа винаги ще те привлича,

                                                  че тая омагьосана планина

                                                  на живота си до края ще обичаш!

                                                   

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Планината, в която си роден е като майката за детето - Тя е най - добрата и най - хубавата!
    Благодаря за поздрава,Маргарита!
  • Няма как да не я обичаш! Поздрав!
Предложения
: ??:??