22.10.2016 г., 12:56 ч.

Тази есен 

  Поезия
418 0 6

Аз вървя по пътеките есенни
и броя пожълтели листа.
Отсреща децата са весели.
Паяк плете в мене тъга.

Вятър оголва всички дървета,
в душата ми клони чернеят.
Все по-рядко слънцето свети,
а гнездата пустеят, пустеят.

Небето излива сълзите си
и капчукът под капките стене.
Дълга нощ разпуска косите си,
с пръсти съня ми да вземе.

Минзухари намират пролука,
избутват трошливата шума
и в очите ми в синьо се лутат,
като дълго неказана дума.

Тази есен – така прозаична,
е пътека към бялата зима,
когато ще бъде различно,
щом запаля огън в камината.

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??