15.09.2011 г., 19:56 ч.

Тексаското небе 

  Поезия » Бели стихове
799 0 4

 

 

ръми на ситни капки от небето бяло

горещото дихание на лятото:

пропадане нагоре в бездната от топла лава

погребване на спомена за сини залези

под топла пепел на желания угаснали

 

кога сълзите хладни на дъжда

докосват леко стръкчета трева

като благословия неочаквана

по време на безкрайна суша

 

от облаците виолетови вали тъга:

полето златно на копнежите изгаря

удавено във огъня на страстите

и вятърът донася на крилете си

безп(л)ътни сажди суета

 

 

 

© Енчо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво!
  • Образно!Хареса ми!
  • Усетих страстите и саждите суета под тексаското небе...
    Впечатляваща, дълбоко въздействаща образност.
    Поздравления за силата на художественото внушение!
  • Хареса ми поетичната палитра!Поздрав!
Предложения
: ??:??