11.02.2017 г., 17:58 ч.

Ти бе Любовта 

  Поезия » Любовна
455 0 16

Роди се в пламъка

           когато огнената лава

целуваше очите на водата

           от пяната създаде Афродита

и подари на хората Мечтата.

            Като вълшебница

омайваше сърцата

            когато бе нещастна

те кървяха

            но щом покълнеха

на обичта зрънцата

            крила им даваше

и те летяха.

            Умираха за теб

на кладата

            сравняваха те със звезда

слънца

            за теб се молеха

на Бог и Дявола

            ти беше всичко

беше Любовта.

 

© Гавраил Йосифов Всички права запазени

На всички от поетичната общност по зрънце Любов!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??