30.08.2021 г., 0:35 ч.

Ти няма да си тръгнеш през септември 

  Поезия
402 6 7

Ти няма да си тръгнеш през септември -
ще идваш като шепот със дъжда,
след август хризантемите разцъфват,
дори да ги покрие ранен сняг.
Не ми тежи ни охрата в гората,
ни гниещия мирис на листа -
акордите на краткото ми лято,
трептят във златно даже есента,
когато август бавно се облича
във вълнена фланела за нощта.
Изпращам само прелетните птици,
а ти ми носиш слънчеви листа. 

 

Ти няма да си тръгнеш през септември...

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??