13.12.2017 г., 12:52 ч.

Ти знаеш, че отрова е лекарството.... 

  Поезия » Друга
1665 23 46

Заплита паяк мислите, заплита
въжета от неказани въпроси,
денят ми сив, на тях обесен, пита
защо и днес мечтите ми са боси.

 

Защо са в дрипи поривите светли,
душата ми се трови с празнодумие,
защо умът на лудите поети,
се крие зад удобно слабоумие.

 

Защо като куршуми свирят думите,
разстрелващи любовите измислени,
а този свят не е, не е за умните,
пиши поете смешните си истини.

 

Ти знаеш, че отрова е лекарството,
и рядко някой луд е преживял,
пиши поете, думи са знахарството,
чул глухият, незрящият, видял.
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??