24.03.2017 г., 5:00 ч.

Тленност 

  Поезия » Свободен стих, Друга
327 0 0

И човекът си отива.
Всяко нещо що е живо,
ще тлее - там,
отвъд белите граници.
Нищо не е вечно.
Най-вече човекът,
и неговите вопли,
шепоти в мрака,
мечти неизживени,
шансове пропилени.

Не е толкова страшно,
всъщност, знаеш ли?
Да си отидеш.
Да те няма.
Да заспиш,
и от клетката ти тленна
да се освободиш.
Всяко нещо що диша,
ще тлее отвъд белите простори.

Тихо е навън: тъмни облаци
обвили са небесния простор,
навярно някой освободил
се е от тоз затвор.

Ситни капчици дъжд заваляха,
падайки, те се сливаха със земята...

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Посветено на човек, който си отиде твърде рано от този свят...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??