18.03.2022 г., 10:23 ч.  

То 

  Поезия
214 3 5

Морето е една вълна

и крясък на самотна чайка.

Морето е една мечта.

Докосване до чудна тайна.

 

С милувка бризът ти донася

единствен, странен аромат.

Душата в облаци отнася.

Далече в приказния свят.

 

Отмити стъпки на брега

и пясъчния замък на детето.

Любов политнала с крила

към залеза угасващ на небето.

 

Проблясват миди под лъчите

Сред топъл пясък, светлина.

И синева, която е  в очите.

Усещане за влюбена жена.


 

© Гедеон Всички права запазени

Ту сиво - почти черно, ту изумрудено.
Ту с цвят на сини ириси.
Упоява ме с мирис
да го харесвам и спокойно, и превъзбудено.
Стискам в шепа мидичка и камъче, ...
  636 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??