27.10.2024 г., 19:09 ч.

Тост по мъжки 

  Поезия
142 3 3

 

С тънки токчета тракат по мокър паваж:
недолюбени дами и делничен стрес.
Аз оставам на мъжките навици страж,
без да бия дайрета от его и чест.

 

Любовта е на път да изчезне до век
от капризи за равенство – пол срещу пол.
Заприличва мъжът на оголен дирек,
или казано иначе – царят е гол.

 

Вкусна супа под хладната стряха не ври
и я караме някак на вино и хлаяб.
За деца не говорим – делиме пари
и колата, която отиде за скрап.

 

Мили мои, мъжът е пророчески прав,
без жената за туй да вини всеки ден.
По-човек от човеците – Божия сплав,
той пред женската обич е само смирен.

 

Солидарен съм днес със перото си сам,
до петаче презрял суетата паважна,
и допил от бутилката сетния грам,
аз на моите братя, мъжете, ще кажа:

 

забрави, че обиждан и мразен си бил,
всяка болка отколе животът търпи.
Щом към вкъщи си тръгнеш, от грижи унил –
на любимата роза без повод купи.

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами...да слушат
  • А, дано те чуят
  • "Любовта е на път да изчезне до век
    от капризи за равенство – пол срещу пол." - тоя феминизъм ни разказа играта, ако не в друго, то с бокса стана ясно. Защо само мъже на война, жените не са ли равни на тях... разбра ме. Каприз или поредната гаргара за промиване на мозъка. Въдици има, чакаме рибата да порасне.
Предложения
: ??:??