11.09.2015 г., 20:18 ч.

Този път ще мълча 

  Поезия » Любовна
1110 1 12
 
 
Този път ще мълча. Няма нищо да питам.
Без вечеря и сам си легни.
Много скоро на юг като птица отлитам.
Там, при другите твои жени.
"Беше грешка, прости.
Вече никога няма..." - 
на езика ти често горчи.
Днес си тръгвам. 
А утре, до болка презряна
самотата със мен ще мълчи.
И дъждът ще отмива с разплакани устни
пепелта ни от този пожар.
Заключи ме далеч, но ключа не изпускай.
Запази го до спомена стар.
В него пак ще ме галиш без дъх,
без насита,
щом омръзнат ти 
всички жени.
За последно мълча. 
Вече няма да питам.
Днес си тръгвам.
А ти си легни...
 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??