8.04.2010 г., 11:05 ч.

Трудна за открадване 

  Поезия » Друга
3269 1 38

Погледнете я как се облича!
И мъртвец ще надигне от гроба.
Има тяло от сто неприличия,
а баща ù изглежда е Господ.

Стъпва бавно. Забързва дихания.
Ветровете се любят в коситe ù.
А мъжете мълчат оправдателно
пред страха да не бъдат отритнати.

Тя е лятната вечер над хълма.
Ще удави в очите си лебед!
А гърдите ù остро покълнали,
разсъбличат - до дявол - и тебе.

По бедрата ù погледи жадни
се надпиват... И молят да пият.
Тя е трудна жена за открадване.
Няма лек за такава магия.

 

2005

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??