8.02.2023 г., 21:29 ч.

Трябваше да се родя преди век 

  Поезия » Гражданска, Друга
197 2 0
Трябваше да се родя преди век

 

Трябваше да се родя преди век

и в онова морално време да живея.

Знам, животът не е бил по-лек,

но нямаше като сега да залинея.

 

Трябваше да се родя тогава,

когато все още е имало чувства.

И човекът не е търсил толкова слава,

а е искал и създавал изкуства.

 

Трябваше да бъда част от хората,

които не жалят съня, за да имат.

В тези моменти е сладка умората,

доволни от своето и чуждо не взимат.

 

Трябваше да пиша и получавам писма

от мъжа, когото най-много обичам.

Да споделяме една и съща съдба

и той във вярност, и аз да се вричам.

 

Трябваше да чувам силни думи,

по-тежки от най-тежкия камък,

а не някакви празнословни локуми,

които градят от сламата замък.

 

Трябваше около мен да са добрите,

които ми дават надежда, обич и сила.

Да не позволим да властват от злите

и всеки да чувства, че има закрила.

 

За жалост споделям новото време,

което за мен е страшен упадък.

Всичко хубаво тъне във бреме

и няма момент, който е сладък.

 

 

08. 02. 2023 г.

гр. Ракитово

 

 

 

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??