3.08.2018 г., 1:03 ч.

Твоите стрели 

  Поезия » Любовна, Друга
395 4 5

Намерих те, когато спрях да търся –

отгоре Господ сякаш те свали.

Изваял те е ювелирно с пръсти

и ти е дал купчина със стрели.

 

Стрела за сила и стрела за слабост,

стрели за удоволствие и страст,

стрели за ревност, за любов, за сладост,

стрели за отмъщение и власт.

 

Ала лъкът умишлено не даде

на теб, за да решавам само аз,

кога мишена тялото да стане

и от какъв нуждая се романс!?

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??