27.09.2012 г., 14:53 ч.

Твоят глас 

  Поезия » Любовна
860 0 9

Някак блудно се голят дърветата

и среднощно събличат греха…

Обосели гнезда тихо шепнат

и безмълвни сънуват страстта.

 

Тази нощ вън е вятърно хладно,

но защо в мойте мисли гори

топъл дъжд в незабравено лято,

рой звезди преродени в мечти?...

 

Няма как да забравя гласа ти.

Щом тъгата до мен се стаи

от сърцето си тайно го вадя

и го моля…пред мен да върви.

 

Да ме връща отново при тебе

с всеки звън на стаени сълзи…

Да е корен на моето време.

Да е лято в студените дни.

 

Щом е с мен ще наметна дърветата

с топла охра от късни лъчи…

И в една несънувана есен

твоят глас нова страст ще роди…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??