23.08.2021 г., 18:46 ч.

Тя знае за теб 

  Поезия
430 8 5

Романтично пристъпва нощта,
позаметнала рокля на хълбок,
със походка на лека жена,
но във всъщност съвсем недостъпна.


Устни алени - сякаш Моне
е изсипал без свидност кармина,
със коси неприбрани в боне
и очи на дълбока падина. 
 
А ти, ако тръгнеш след нея
не гони я, недей да препускаш,
тя не може сама да живее,
тя не може сама да осъмне.


Но избира - не мъжки очи,
потъмнели от похот нахална,
в лавандулата гола върви,
а сърцето ѝ бие на сляпо.

 

Етерично пристъпва нощта -
ако ти си вървял подир нея,
окъпи я в студена роса,
остави я, тя знае за тебе!... 
 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??