15.12.2022 г., 10:57 ч.

Тъжна 

  Поезия » Друга
444 3 4

Земята плаче,

                         когато си тъжна.

 

Плаче небето със сълзи от сняг.

И стене гората. Вие морето.

Когато си тъжна свлича се бряг.

 

Бучат и реките, мътилка повличат

заливат нивята, мостове рушат.

Когато си тъжна сърните не тичат,

сълзите пресичат техния бяг.

 

И плачат звездите, Луната се скрива.

А Слънцето мръщи се в облак от лед

Когато си тъжна живот си отива.

 

А аз, че разплаквам те,

                                        да бъда проклет.

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??