12.12.2008 г., 20:29 ч.

Тъжна Коледа 

  Поезия » Друга
1139 0 15
В тишината изплакват  
                          китарите,
между тях са очите на времето,
снимки в албума
                          разпилени по масата,
негорялата свещ
                          между чашите.
Коледа се търкулна по пръстите,
не можах да я стисна в юмруче,
като дим
                           се изниза с конфетите
и в очите -  
                           изхлипват надежди.
В кръвта ми пролазва отровата
от самотното
                           нощно пиянство,
от Коледа
остана ми спомена,
                           че очаквах
да влезеш на пръсти.

© Новак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??