В стаята ми тъмна
волно броди самота
и мъката бездънна
се блъска в тишина.
А мислите горещи
ме парят по сърцето,
като надгробни свещи
на минало проклето.
Пролая куче гладно,
стъкло навън се спука.
Душата моя жадно
все чака мир, сполука.
В стаята ми тъжна
огледалото мълчи.
Съдбата ми е длъжна
или аз дължа сълзи?!
© Хари Спасов Всички права запазени