21.06.2009 г., 18:20 ч.

Тъжно е 

  Поезия » Друга
717 0 2

Защо не чувам вече песента на птиците?

Защо не виждам вече ведрите лица?

Защо не намирам на любовта жриците

и не усещам топлината в хорските сърца?

 

Аз търся се, а не се намирам.

Аз викам, а не се чувам.

Аз живея, но май умирам,

но за себе си нямам сили да тъгувам.

 

В тишината на нощта се чува вик,

подобен на изтръгната човешка душа.

И само в един кратък миг

разбирам, че това е моята съдба.

 

И пак поглеждам през прозореца черен

и виждам как навън слънцето пече.

Но тъмнината е „приятелят” ми верен ,

с който от света оставам тъй далече.

© Николета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно!
    Търси, вярвай и ще намериш това, което искаш!
    Поздрави!
  • Ми, съдбата няма кой да ти изтръгне. Има и такива моменти, когато "под мостовете не шумят реки", но минават. Разходи се, усмихни се.
    ПП.
    Ох, разбирам те. ти си само на 18. И това е повече от достатъчно да се усмихнеш.
Предложения
: ??:??