8.11.2017 г., 0:59 ч.

Удавяне в мисли 

  Поезия » Гражданска
1614 5 19

Са̀нким приятел да имах един.
Да си побъбрим в дните студени.
Стряхата плаче. Слепият дим
пушеци вие – диви, зелени.

Стара съм вече. Сбръчкана кръв.
Младите хо̀ра бягат от мене.
Гара далечна. Хвърлена връв.
Фарове светят. Ударно време.

Тичам и стѐна. Много болѝ.
Няма другари. Пътят е труден.
Тайно надничат хората зли.
Трайно повтарят ритъма муден.

Жълтото пада. Ред е на мрак.
Ние се давим. Млади и слепи.
Бяла балада. Ѝде ли брат?

Бие камбана. Смърт за поета.
 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??