25.12.2022 г., 17:24 ч.

Укротяване на ветровете 

  Поезия
637 3 6

Развалени мъже в разваленото време –

куп кръчмари до няколко леки жени,

под пребито небе с накривения гребен,

пред очи на препили на ба̀ра мухи –
 

в похотта си сами, като пусти недели,

се задя̀ват с поредната пищна жена.

Те мечтаят да бъдат герои, превзели

с лекотата си мъжка пламтящи сърца.
 

Алкохол и гуляй! За жените се плаща?

Този свят е взривена с усмивка мечта.

На мечтата моралът – износен – се схваща,

изморен от преливащо вино в нощта.
 

Тази нощ е сама... Няма никой на ба̀ра...

Той в тъмата е млъкнал, потиснат и пуст!

Ветровете внезапно вратата отварят

и пред нея усмихнат ни среща Иисус.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??