21.10.2021 г., 18:55 ч.

Улицата 

  Поезия » Друга
180 1 2

Кой каза, че улицата е умряла,

че тя е само път измислен?

Не вярвайте на вест такава,

дори не си и заслужава.

 

Защото улицата диша

мечти и спомени простира 

от спирка с козирка лилава

до гара на небесната морава.

 

Защото улицата вижда!

Очите и' дъждовно бистри

поглеждат в миналите дни,

надничат в хорските души.

 

Защото улицата чува!

Тя спомня всеки звук.

На тъжен помъдрял щурец,

на дъхнал рано пролетен ветрец.

 

Кой каза, че улицата е умряла?

Сега е тъмно. Просто си почива.

Ще се събуди утре с нови хора.

За тях си заслужава!

 

15.10.2021г.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечно благодаря, Руми!
  • Ех, само ако можеше да говори улицата, какви ли невероятни истории щеше да ни разкаже! Много добре си я описал, Хари, поздравявам те!
Предложения
: ??:??