21.03.2021 г., 11:28 ч.  

Умни сме, умни сме, много сме умни 

  Поезия » Гражданска
315 8 7

Умни сме, умни сме, много сме умни,
 с думи маскирани – много добри,   
то на бунище пожар, като лумне –  
сухо, сурово и мокро гори.

 

Смели сме, смели сме, колко сме смели,
в топлата стая, куршуми и дим,
гладен народът, измислици мели,
дойдат ли избори, хоп и заспим...

 

С думи жонглираме, тъй речовити,
и мъдростта ни, струи и струи...
Други за нас да кроят бъднините –
кула от пясък се трудно строи.

 

Да, полюлявайте лъвове днешни,
сладкоречивото его  на щик.
В бъдното, дето децата ще срещне,
царят е гол, а глупакът – велик.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??