14.06.2018 г., 9:47 ч.

Уших хвърчило синьо от небето.... 

  Поезия
540 11 22

Уших хвърчило синьо от небето
и всяка птица даде по перце,
в опашката му звездни синци вплетох
от вятъра измолих му сърце.

 

На всеки кръстопът запалих клада,
със песни тишината подлудих.
И цяла нощ орисвах водопада,
навеки да повтаря моя стих.

 

Но вече съмва, боса през поляна,
се връщам, кой ме знае от къде.
Ще скрия самодивската премяна.
И знам, нощта не ще ме издаде.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??