В цирка
Да бъда клоун ли
беше моята съдба?
Да се смеят хората
на моята тъга.
Да съм гримиран
всеки божи ден,
и да не се вижда
истинското в мен.
Да ми се смеят
всички хора по света,
да мога да разсмивам всички,
само не и моите деца.
И работа ли бе това -
да се правя на дете,
чието детство
отлетяло вече бе?
Няма смисъл да живея,
да се правя на щастлив,
щом дълбоко в душата си
аз виждах безполезен индивид!
© Ева Всички права запазени