18.10.2018 г., 15:53 ч.

В нощта 

  Поезия » Друга
806 0 2

В нощта черна, тъмна, студена,
в пустошта мрачна у угнетена,
добротата си някъде изоставих
и на злото у себе си основи поставих.

 

Не искам да бъда груба и зла,
но всеки ще получи всичко онова,
което от доста време у мен се събира
и на бял свят да излезе напира.

 

Да бъда мила и добра всеки е свикнал,
да търпя неистови капризи всеки е привикнал,
но всяко хубаво нещо има своя край,
затова на всички мои "приятели" ще кажа "Bay!"

 

Нужда от вас нямам сега,
да съсипвам живота си, мога и сама,
да плача вечер силно у дома,
сутрин да изтрия сълзите и пак да съм "желязна".

 

Торбичките под очите с грима ще скрия,
с тъмното червило устните ще покрия,
розовите очила елегантно ще сложа,
глава ще вдигна и на усмивка ще заложа.

 

В нощта мрачна, зловеща,
в самотата сладко-тровеща,
добротата си някъде изоставих
и на злото у себе си основите поставих.

 

И това е кръговрата на живота,
малко трябва, за да потънеш в сивота,
ще има дни, в които ще тънеш в нищета,

но не забравяй, че сам определяш своята съдба!

© Александрина Балчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Александра, вероятно си много млада! Очакват те много хубави изненади! Само повярвай, че ги заслужаваш! Казвам го на лирическата ти героиня и я прегръщам.
  • Така е.
Предложения
: ??:??