21.07.2021 г., 22:44 ч.

В очакване на Бурята 

  Поезия » Пейзажна
222 0 2

В очакване на Бурята

 

Във душната нощ над Морето

люлеят се едри звезди,

а нещо първично отнето

отново в Душата гнезди...

 

На някакъв екот далечен

долавям неясния звук -

дали не е Бурята, вече

със страст устремена на тук...

 

Омръзна ми тихата немощ

на кроткото нощно море,

че в него: ни даваш, ни вземаш -

от скука душата ти мре.

 

И само тъга те спохожда,

и дълго се мяташ без сън...

... Ех, друго е Бурята нощна

когато удари със гръм:

 

не търсиш  ни пристан, ни завет,

а само познати звезди -

посоката да ти покажат...

...Стихията само и ти!..

 

   

Някъде из Пасифика              

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красиво казано и звучи дръзко. Обаче ми напомня на едни, дето казваха: Уфф, омръзна ни тая мана небесна
  • Красиво, образно!
Предложения
: ??:??