5.02.2011 г., 23:15 ч.

В очите ти, завързани на възел... 

  Поезия » Философска
1393 1 22

В очите ти - най- зимното море

измива грешните нозе на бреговете си...

На вятъра сърдитите ръце

препълват се с черупки от известия

за близък лов на вещици в подмолите,

за капки кръв, засъхнала по спомена,

предателски разцъфнал върху айсберга,

преструвал се на остров и на дом...

В очите ти, завързани на възел,

стихиите на пет вини крещят,

че времето е вече много късно

дори насън за връщане назад...

В очите ти, прицелени с мълчание,

куршумите с отрова чакат тъмното

да скъса дрехата на колебанието.

Да бъдеш сам... Или пък да не бъдеш...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??