2.01.2018 г., 7:50 ч.

В памет на Есенин 

  Поезия » Гражданска
712 0 10

Аз зная, поете – великите млади изгарят,

когато във тях не вибрира пулсът на „новото“ време.

Когато на техните плещи жестоко стоварят

световни противоречия и нерешени проблеми.

 

Аз зная, поете – в свят противен и античовечен,

нямаше как в него, приятелю, да оцелееш.

измислиха ти престъпления и грешки:

за тях бе важно, братко, да не живееш.

 

Ех, Есенин, Есенин! В твоята нежна поезия

червените псета не разпознаха нито един куплет.

Убиха брутално, нечовешки човекът Есенин,

но въпреки своята злоба, не убиха поет!

 

29. 12. 2017 г.

Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??